8 klassiska mobiltelefoner som var sjukt coola – på sin tid

Innan smartphones dök upp, så fanns det otaliga modeller med mobiltelefoner ute på marknaden. Det var då man kallade dem för lur eller för yuppienalle. Man kan bli lite lätt nostalgisk över dessa telefoner, men troligen vill ingen ha dem tillbaka.

Här är åtta olika modeller som var riktigt coola, under sin tid!

Nokia 8110

Denna finska ”lur” kom 1996 och var en av världens dyraste och finaste mobiler. Dessutom hade den ett fräckt utskjutbart skydd!

Nokia 5110

På denna kunde man byta skal, vilket många gjorde, flera gånger om. Om man nu inte sysselsatte sig med att försöka slå rekordet i mobilspelet ”Snake”.

Samsung SCH V200

En gång i tiden ansågs en mobilkamera vara riktigt lyxigt! Den första mobilen med denna nymodighet kom från Samsung.

Motorola DynaTac 8000X

Detta är världens första mobiltelefon. Laddningstiden på batteriet var 10 timmar. Sedan kunde man prata i hela 30 minuter. Den var dyr, kostade 25 000 kronor då den kom 1984.

Ericsson R310

Denna telefon kallades även för hajfenan och den kom 2000. En tuff antenn som stack ut fanns på den och den var mycket populär bland snickare, bönder och skogsarbetare som behövde tåliga mobiler.

Nokia 3310

Denna telefon kan ha varit världens mest sålda telefon innan smartphone-tiden. Den var extremt tålig och var även nästan omöjlig att paja.

Ericsson Hotline

Denna telefon kom 1989 och det vi i dag kallar smartphone kallades på den tiden för biltelefon, eller yuppie-nalle. Den vägde fyra kilo och kostade cirka 30 000 kronor.

Siemens SL45

2001 kom den här mobilen, som var en av de första telefonerna där du kunde lyssna på musik i form av mp3-filer.

 

4 Mar 2020