Har du ett bra ID-skydd?

Något som har ökat en del under de senaste åren, det är så kallad identitetsstölder. Det kan vara smart att ha ett så kallat ID skydd som det heter, för att få ett heltäckande skydd mot detta om det skulle hända dig. På Crediwizz kan du jämföra olika ID skydd om du vill.

Vi är många som gör det mesta via nätet. Det är allt från att betala räkningar, handla, deklarera och så vidare. Det mesta görs skyddat tack vare Bank-ID. Men det kan vara så att du blir kapad, eller att du luras till att använda ditt BankID när du inte ska. Att bli av med din identitet kan få förödande konsekvenser!

Saker du bör akta dig för

För att undvika att få din identitet stulen så bör du vara aktsam. Bland annat bör du inte öppna okända länkar i mail eller på Facebook och andra sociala medier. Ibland kan det se ut som en vän på FBs messenger vill du ska göra nåt. Men denna vän kan ha blivit kapad i sin tur.

En annan sak du ska undvika är att identifiera dig via BankID om någon ringer och ber dig att göra just det. 

Hur vet man att man blivit kapad på sin identitet?

Om du börjar få hem kreditupplysningar i ditt namn utan att gjort själv eller att du får hem fakturor på saker du köpt, så kan det vara att du har kapats. 

2 Dec 2021