Enkla tips hur du tar hand om rosor i vas

Färska rosor är vackra blommor som kan lysa upp vilket rum som helst. De finns i olika färger och varje typ har sin egen unika skönhet.

Det är därför de kan vara en lysande accessoar till ditt hus! Du kan göra en rosbukett, blomsterarrangemang eller bara placera dem i en vas fylld med ljummet vatten efter att du klippt stjälkarna och ge dem näring för att hålla dem vid liv. Du kan även satsa på vackra evighetsrosor från https://www.blossomia.se/

Så tar du hand om dina rosor i vas

När du placerar dina rosor, tulpaner eller andra blommor i en vas, se till att du placerar dem på rätt sätt. Stjälkarna på dina blommor ska placeras i vatten upp till bladen eller själva blommans bas. Se till att vinkelskära dina rosor igen, så att de har ett färskt snitt. Detta snitt bör vara i en 45-graders vinkel, vilket hjälper det att absorbera vatten bättre.

Se till att den avskurna änden är vänd nedåt i vasen om du planerar att sätta in den diagonalt. Om du planerar att ställa dem upprätt, se till att basen på blommorna är på vasens kant.

För att hålla rosorna fräscha behöver vasen fyllas med vatten. Se till att fylla på nytt vatten varje dag. Se även till så att rosorna inte har det för varmt eller för kallt, för då kan de vissna ner och dö. Undvik att ställa dem i direkt solljus eller i dragiga fönster. 

15 Mar 2023