Vad har du för städteknik?

Dammsugarrobotar och automatiserade skurvagnar i all ära men vill man få det riktigt snyggt och rent hemma så får man nog använda sina egna muskler istället. Det blir helt enkelt bättre om man städar själv än om en robot utför jobbet. Allra bäst blir det om man anlitar en professionell städfirma för de vet exakt hur de ska jobba för att det ska bli bra. 

Eller när man ska flyttstäda. Inte en chans att jag gör det på egen hand igen. Det tar tid, det blir aldrig klart och det är inte kul. https://jourstadsverige.se/flyttstadning-goteborg/ får proffsen utföra, så enkelt är det. Men vardagsstädet - det löser jag och det med en alldeles egen teknik jag har. Tror jag i alla fall. 

Så gör jag

Jag städar alltid alla rum i tre omgångar. Omgång 1 är enklast. Då går jag in i rummet och plockar bort allt som inte ska vara där. Som disk, tvätt, böcker, leksaker - you name it. Ju längre man kommer i huset desto färre saker är på fel plats. 

Steg två är att torka med en trasa. Jag tar alltid både taklister, fönsterbräden och golvlister med en fuktig trasa. Även lampor, tavlor och annat får en snabb visit av torken. Sen in med dammsugare och om det behövs - moppen. 

Jag kallar det för min lilla trestegsraket och jag trivs med att städa på det viset. Rum för rum blir rent och snyggt och till slut kan man slå sig ned med en kopp kaffe och bara njuta av livet igen.

9 Mar 2023